Πολιτική
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Αρχικά αίθριο καιρό στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαθμιαία όμως θα συννεφιάσει και θα βρέξει κυρίως στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός απο τη Μακεδονία όπου το βράδυ θα ξαναβρέξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη μέχρι πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα επικρατήσουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 10 έως 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και ανατολικου Αιγαίου θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Βαθμιαία όμως και από τα δυτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ισχυροί ως πολύ ισχυροί που γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα συννεφιάσει και το βράδυ πιθανόν να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ισχυροί ως πολύ ισχυροί που γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.