Αξιωματούχος ο οποίος διερευνούσε μέχρι και τον περασμένο μήνα την υπόθεση διαφθοράς με την οποία συνδέεται το όνομα του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ρατζά Περβέζ Ασράφ βρέθηκε κρεμασμένος στο Ισλαμαμπάντ.
Αξιωματούχος ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για την υπόθεση διαφθοράς με την οποία συνδέεται το όνομα του πρωθυπουργού του Πακιστάν βρέθηκε κρεμασμένος σε κυβερνητικό ξενώνα στο Ισλαμαμπάντ.
Ο Καμράλ Φαϊζάλ, όπως ήταν το όνομα του άνδρα, εργαζόταν για την ειδική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στο Πακιστάν NAB.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκ πρώτης όψεως η περίπτωση Φαϊζάλ μοιάζει με αυτοκτονία, ωστόσο θα διενεργηθεί νεκροψία και οι έρευνες θα συνεχισθούν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες συνεργατών αλλά και οικείων του, ο αξιωματούχος βρισκόταν υπό σοβαρή ψυχολογική πίεση το τελευταίο διάστημα.
Είχε παίξει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το όνομα του πακιστανού πρωθυπουργού Ρατζά Περβέζ Ασράφ, μέχρι την αποπομπή εκείνου και ενός ακόμη συναδέλφου του από την υπόθεση με εντολές της ηγεσίας της υπηρεσίας.
Δεν έχει συλληφθεί ακόμη ο Ασράφ
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε την Τρίτη τη σύλληψη του εν ενεργεία πρωθυπουργού της χώρας με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας για την έγκριση έργων στον ενεργειακό τομέα, την εποχή που διατελούσε υπουργός Ύδατος και Ενέργειας το 2010.
Ο Ασράφ αρνείται όλες τις κατηγορίες.
Η πιθανότητα μίας άμεσης σύλληψης του πρωθυπουργού του Πακιστάν δεν συγκεντρώνει πάντως πολλές πιθανότητες, καθώς ο επικεφαλής της υπηρεσίας NAB, Φασίχ Μποχάρι, αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, επικαλούμενος την έλλειψη επαρκών στοιχείων.
Η εκδήλωση της υπόθεσης Ασράφ συνέπεσε με την μαζική καθιστική διαμαρτυρία με επικεφαλής τον κληρικό Ταχιρούλ Κάντρι στην πακιστανική πρωτεύουσα.
Ο Κάντρι κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί εν όψει των εκλογών του Μαΐου, με τον Ασράφ να συμφωνεί σε διάλυση του κοινοβουλίου πριν τις 16 Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η εκδήλωση μίας βαθύτερης πολιτικής κρίσης στη χώρα.