Πολιτική
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 18:20

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Ν. Δένδια για τη δολοφονία μετανάστη

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η φονική συμπλοκή με θύμα μετανάστη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα.

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δολοφονία μετανάστη από δύο Ελληνες τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα.

«Η άγρια, ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες», ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας, υπογράμμισε η Κουμουνδούρου στη σχετική ανακοίνωσή της.

Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν. 

Από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση που ξεπερνά πλέον κάθε όριο.

Παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δήθεν αγνοεί πως η ελληνική αστυνομία ήταν αυτή που συνέλαβε τους δράστες του απεχθούς εγκλήματος, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση».

Είναι θλιβερό, καταλήγει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τις ενδεχόμενες συνέπειες των μικροκομματικών ελιγμών του για τον τόπο και την κοινωνία.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιζητά τα εύσημα για μια αυτονόητη πράξη, τη σύλληψη δραστών για μία δολοφονία, μετά την καταγγελία πολίτη που έδωσε και συγκεκριμένες πληροφορίες, επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό όμως που το υπουργείο «παριστάνει ότι αγνοεί», σημειώνει, «είναι το αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας όλων, Ελλήνων και μεταναστών, από την εγκατάλειψη των γειτονιών και του κέντρου από την Πολιτεία, την ώρα που η αστυνομία χρησιμοποιείται ως κυβερνητικό επικοινωνιακό εργαλείο».

Τον αποτροπιασμό και τη θλίψη της για τη δολοφονία του μετανάστη εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας λόγο για περιστατικό ακραίας ρατσιστικής βίας από ακροδεξιούς κύκλους.

«Ο ρατσισμός είναι εχθρός της δημοκρατίας», γι' αυτο, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η ελληνική Πολιτεία, τα κόμματα και όλοι οι φορείς οφείλουν να τον αντιμετωπίσουν άμεσα, υψώνοντας τείχος απέναντι σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας.

Κλείνοντας η ΔΗΜΑΡ δηλώνει πως θεωρεί αυτονόητο ότι η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα και θα οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Διεθνής Αμνηστία: Αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη ρατσιστική βία

Την αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη ρατσιστική βία δείχνει η δολοφονία μετανάστη στα Πετράλωνα, διαπιστώνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Marek Marczynski , η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό καθώς τον τελευταίο έναν χρόνο έχει διαπιστωθεί κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα.

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει πως η Διεθνής Αμνηστία έχει λάβει μαρτυρίες και πληροφορίες για τέσσερα ακόμα περιστατικά, κατά τα οποία Αιγύπτιοι έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχουν τραυματιστεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και το Μοσχάτο.

Καταλήγοντας τονίζει την ανάγκη οι ελληνικές αρχές  να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς επίσης να ληφθούν επείγοντα μέτρα προκειμένου να δοθεί τέλος στο μεγάλο αριθμό των εκφοβιστικών ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα.