Πολιτική
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2003 11:16

Δίκη «17Ν» : Απαλλαγή του Βασίλη Τζωρτζάτου ζήτησε ο συνήγορός του

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου κ. Ιπποκράτη Μυλωνά συνεχίζεται η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Μυλωνάς ο οποίος αγορεύει για πέμπτη ημέρα, αναφέρεται σε επιμέρους ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει σχετικά με τις δολοφονίες του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, του εκδότη Νίκου Μομφεράτου, του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικού κατά τη διάρκεια της ληστείας των ΕΛΤΑ Αιγάλεω και του γιατρού Ζαχαρία Καψαλάκη.

Ο κ. Μυλωνάς κατηγόρησε τους εφέτες ότι έκαναν πρόχειρα την ανάκριση για κάποιες υποθέσεις, διαπράττοντας όπως υποστήριξε, λάθη, λόγω ταχύτητας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφερόμενος στον εισαγγελέα Βασίλη Μαρκή, είπε ότι σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Ζαχαρία Καψαλάκη, έκανε έξι λάθη , παραπλανώντας το δικαστήριο.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων