Πολιτική
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 10:12

Δίκη «17Ν» : Αγορεύει ο συνήγορος υπεράσπισης Κώστας Παπαδάκης

Συνεχίζει, για δεύτερη ημέρα, την αγόρευσή του ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου να απαγορευθούν οι τηλεοπτικές κάμερες στην αίθουσα, επισημαίνοντας ότι «παίχθηκαν συμφέροντα» γύρω απο το θέμα της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης της δίκης, η οποία, όπως είπε, αν υπήρχε, θα ανέβαζε το επίπεδο του κόσμου ακούγοντας τα νομικά επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της διαδικασίας.

Επιπλέον, ο συνήγορος τους Βασίλη Τζωρτζάτου μίλησε για επιθέσεις, τις οποίες δέχθηκαν οι συνήγοροι, ενώ υποστήριξε πως υπήρξε ένας μηχανισμός επηρεασμού της κοινής γνώμης απο τα μέσα ενημέρωσης.

Αναφερόμενος στις ανακρίσεις για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ο κ. Παπαδάκης είπε πως ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και πρόσθεσε οτι ο πρώην εισαγγελέας του Αρειου Πάγου, Ευάγγελος Κρουσταλλάκης, είχε παρενέβη στην υπόθεση ευχαριστώντας τους εφέτες ανακριτές για τον τρόπο που διεξήγαγαν την έρευνα.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων