Πολιτική
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες από τις απογευματινές ώρες σταδιακά στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 22 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά απο 12 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα απο 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, σταδιακά ομως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που απο το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 21 βαθμούς Κελσίου.