Αθλητικά
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 20:18

Ο Μουρίνιο κορυφαίος τεχνικός για το 2012 κατά την IFFHS

Η FIFA μπορεί να μην του έκανε την... τιμή να τον ανακηρύξει κορυφαίο προπονητή για το 2012, ωστόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο δικαιώθηκε από την IFFHS που τον ανέδειξε για τέταρτη φορά τεχνικό της χρονιάς.

Οι ειδικοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου έδωσαν την πρώτη θέση στον Πορτογάλο (101 βαθμοί), που οδήγησε πέρυσι τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ισπανικού Σούπερ Καπ, με ρεκόρ βαθμών και γκολ.

Δεύτερος με ελάχιστη διαφορά (99 βαθμοί) ήταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, που πανηγύρισε με την Τσέλσι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τρίτος ο Ντιέγκο-Πάμπλο Σιμεόνε, που σήκωσε το Γιουρόπα Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης (97 βαθμοί) και τέταρτος ο Πεπ Γκουαρντιόλα (82).

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Μουρίνιο κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς είχαν προηγηθεί οι διακρίσεις το 2004, 2005 και 2010. Από εκεί και ύστερα, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Βραζιλιάνος Άντενορ Λεονάρντο Μπάκι (Κορίνθιανς, 61), ο Γερμανός Γιουπ Χάινκες (Μπάγερν Μονάχου, 40), ο Σκοτσέζος Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 27), ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ (Μπορούσια Ντόρτμουντ, 15), ο Αργεντινός Μαρσέλο Αλμπέρτο Μπιέλσα (Αθλέτικ Μπιλμπάο, 12) και ο Ιταλός Ρομπέρτο Μαντσίνι (Μάντσεστερ Σίτι, 11).