Αθλητικά
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 22:50

Υποψήφιος για το «Hall of Fame» ο Γκάλης

Ως τη μεγαλύτερη τιμή για οποιοδήποτε αθλητή χαρακτήρισε την είσοδο στο «Hall of Fame» ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για την τάξη του 2013.

Με αφορμή την επιλογή του ως υποψήφιου για το «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame», ο μεγαλύτερος αθλητής που γνώρισε το ελληνικό μπάσκετ έκανε δηλώσεις στο τρίτο κρατικό κανάλι για την επιλογή του, τους υπόλοιπους υποψήφιους, τον Άρη...

Συγκεκριμένα, ο Γκάλης μίλησε στην ΕΤ3 για:

Την υποψηφιότητα: «Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη τιμή για οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα. Είναι απίστευτο, αν σκεφτείς ποια ονόματα βρίσκονται εκεί. Δεν έχω αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, με τιμά και μόνο που είμαι υποψήφιος. Έχω μπει στο ευρωπαϊκό "Hall of Fame", αλλά το αμερικανικό είναι η κορυφή. Πάντως δε συγκρίνεται με τις ομαδικές επιτυχίες, το μπάσκετ δεν είναι… τένις. Δε συγκρίνεται με το Ευρωμπάσκετ του ΄87 και δε μου δίνει τη χαρά που μου έδωσαν εκείνες οι νίκες του παρελθόντος».

Τις αντίπαλες υποψηφιότητες: «Γνωρίζετε όλοι την πορεία του Ντίβατς και την πολύ καλή καριέρα του. Είναι και ο Όσκαρ και όλοι οι άλλοι που είναι μεγάλοι παίκτες. Είναι τιμή που βρίσκομαι ανάμεσά τους».

Τις τιμές που δεν γνώρισε στην Ελλάδα: «Ας βλέπουν τους ξένους, μήπως και ντρέπονται λίγο. Εμένα όμως με ενδιαφέρει τι ξέρει ο κόσμος, δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με το ποιος θα με τιμήσει. Ο κόσμος είναι ακόμη θερμός απέναντί μου».

Τα προβλήματα του Άρη: «Το μπάσκετ είναι επαγγελματικό, άρα όλο το θέμα είναι οικονομικό. Εξαρτάται τι παίκτες αγοράζεις. Το μπάσκετ στη Βόρεια Ελλάδα γενικά, δεν είναι, όπως όταν αγωνιζόμουν. Στον Άρη πρέπει να μπει κόσμος που αγαπά την ομάδα και να κάνει ό,τι το καλύτερο. Ας μην περιμένουμε όμως τις παλιές επιτυχίες. Δεν γίνεται μόνο με αγάπη. Χρειάζεται στήριξη από κάποιον μεγάλο οικονομικό παράγοντα».

Το ελληνικό μπάσκετ: «Από το 1987 και μετά το μπάσκετ έχει μπει στο πετσί των Ελλήνων, τα παιδιά το αγαπούν και θα βγουν ταλέντα και στο μέλλον».