Κόσμος
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 09:54

Ενώπιον της ινδικής δικαιοσύνης οι ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό

Σε δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ μεταφέρθηκαν, υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, οι πέντε εκ των έξι κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας στο Νέο Δελχί.

Eνώπιον της ινδικής δικαιοσύνης λογοδοτούν σήμερα οι πέντε εκ των έξι κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, η οποία λίγες μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Σε μια προσπάθεια να τους επιβληθούν ελαφρύτερες ποινές δύο από τους κατηγορούμενους κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση και σύμφωνα με τον εισαγγελέα το Σάββατο κατέθεσαν αίτηση να τους δοθεί το καθεστώς πληροφοριοδότη κατά των άλλων συγκατηγορούμενών τους.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν στιγμιότυπα από τη μεταφορά των κατηγορουμένων από τη φυλακή Τιχάρ στο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων ή ακόμα και επιθέσεων εναντίον τους.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το συγκεκριμένο δικαστήριο θα παραπέμψει τους κατηγορούμενους σε άλλο που θα έχει την αρμοδιότητα να δικάζει υποθέσεις βιασμού και ανθρωποκτονιών. Ο έκτος κατηγορούμενος, ηλικίας 17 ετών, θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η εισαγγελία ανακοίνωσε πως τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στα ρούχα των κατηγορούμενων, ταυτοποιήθηκαν με το αίμα της 23χρονης φοιτήτριας, ενώ σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης ο σύντροφός της -που ήταν μαζί της την ημέρα της επίθεσης- αναγνώρισε τους συλληφθέντες. Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο, κατήγγειλε την αδιαφορία των περαστικών που έβλεπαν -όπως είπε- αιμόφυρτο το ζευγάρι χωρίς να προσφέρουν καμία βοήθεια, αλλά και την αστυνομία ότι έχασε πολύτιμο χρόνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters.