Πολιτική
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στην Ηπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και πιθανώς τη Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί , στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί μέτριοι και στο ιονιο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή στο Ιόνιο,τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Βόρειο Αιγαίο ισχυροί. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι στρεφομενοι αργότερα σε βόρειους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί και αργότερα νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.