Πολιτική
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Αρχικά νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Γρήγορα όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί στη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 10 έως 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί αλλα το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους μέτριους, που τη νύχτα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουνβόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσιες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.