Πολιτική
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 11:06

Δίκη «17Ν» : Αγόρευσε ο ένας από τους συνηγόρους του Πάτροκλου Τσελέντη

Ο κ. Αριστείδης Οικονομίδης, συνήγορος υπεράσπισης του Πάτροκλου Τσελέντη, αγόρευσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη της «17 Νοέμβρη».

Ο συνήγορος, ζήτησε να αναγνωριστούν στον εντολέα του τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών ελατηρίων, της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά και της καλής διαγωγής μετά την πράξη του.

Οπως είπε ο κ. Οικονομίδης, ο Πάτροκλος Τσελέντης είναι ο χαρακτηριστικός τύπος του εκ πεποιθήσεως δράστη. Οπως τόνισε ο Τσελέντης δεν ζητεί τόσο την επιεικεία των δικαστών, όσο την κατανόησή τους για τα ελατήρια που τον οδήγησαν στις πράξεις του.

«Ο Τσελέντης έχει έναν κώδικα αξιών δικό του που τον είχε κάνει να πιστέψει ότι ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του θα έπρεπε να αγωνιστεί με τους συντρόφους του για έναν καλύτερο κόσμο. Ο ίδιος κώδικας αξιών δεν του επέτρεψε να εισπράξει την επικήρυξη των 4,5 δισ. δραχμών και να τους προδώσει. Εντούτοις τον αποκαλούν προδότη, αυτόν ο οποίος απλώς έχει μεταμεληθεί και θέλει πλεον να ανακουφίσει τη συνείδησή του».

Με την έναρξη της αγόρευσής του ο κ. Οικονομίδης απευθύνθηκε στους παθόντες εκφράζοντάς τους την ειλικρινή συμπαράστασή του στη βαθιά τους οδύνη.

Ο κ. Οικονομίδης επεσήμανε στο δικαστήριο ότι δεν είναι οι φυσικοί δικαστές αυτής της υπόθεσης. Οπως ανέφερε φυσικοί δικαστές είναι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς στη συνείδηση όλων η υπόθεση αυτή είναι κατ'εξοχήν πολιτικής υφής.

Στο δικαστήριο ξεκίνησε την αγόρευσή του ο έτερος συνήγορος του Πάτροκλου Τσελέντη κ. Θωμάς Παπαγιάννης.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων