Πολιτική
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2003 11:10

Δίκη «17Ν» : Καθυστέρησε η έναρξη της διαδικασίας

Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζονται οι 19 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Αιτία, πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε στο συνήγορο υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού, κ. Γιάννη Βλάχου, ο οποίος επρόκειτο να αγορεύσει σήμερα.

Το δικαστήριο ειδοποίησε τον έτερο των συνηγόρων υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού, κ. Φραγκίσκο Ραγκούση, ο οποίος άρχισε πριν απο λίγο την αγόρευσή του.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για μη δίκαιη δίκη, λέγοντας πως ο κατηγορούμενος ποτέ δεν μπορεί να στερηθεί του φυσικού του δικαστή, υπονοώντας ότι αρμόδιο θα ήταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας οτι πέρασαν 40 ημέρες φρικτών βασανιστηρίων. Επίσης μίλησε για πιέσεις, αλλά και προσπάθεια επηρεασμού ξένων παραγόντων στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας : «Η εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», εξάρθρωσε θεσμούς και κοινωνικούς ιστούς. Ο κίνδυνος δεν ήταν αυτοί (Σ.Σ. : Οι κατηγορούμενοι). Κινδυνεύαμε από αλλού, που μας προστάτευαν αυτόκλητα».

Η αγόρευση του κ. Ραγκούση συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων