Πολιτική
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 15:16

Δίκη «17Ν»-Αγόρευση συνηγόρου Δ. Γεωργιάδη

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Διονύση Γεωργιάδη κ. Γιώργου Ζησιμόπουλου ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Ζησιμόπουλος που έλαβε το λόγο αμέσως μετά τον κ. Φραγκίσκο Ραγκούση τόνισε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του δεν σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση.«Μετά από οκτώ μήνες αναρωτιέμαι ποιά η σχέση αυτής της δίκης και του τεράστιου υλικού της δικογραφίας, με το Διονύση Γεωργιάδη» είπε ο κ. Ζησιμόπουλος.

Σύμφωνα με το συνήγορο του νεαρού κατηγορούμενου δύο είναι οι λόγοι που έφεραν το Διονύση Γεωργιάδη ενώπιον των δικαστών. Πρώτον το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε στην Αθήνα από τους αδελφούς Ξηρού και ήταν φίλος του Βασίλη Ξηρού και δεύτερον το ότι επελέγη εκείνος να μεταφέρει την περίφημη ταυτότητα προκειμένου να ενοικιαστεί η γιάφκα της οδού Δαμάρεως.

Ο κ. Ζησιμόπουλος επεσήμανε στο δικαστήριο ότι από την αρχή της υπόθεσης ο Διονύσης Γεωργιάδης ήταν πρόθυμος να διαλευκάνει απόλυτα τη σχέση που είχε με τους συγκατηγορουμένους του, ενώ υπογράμμισε ότι το γεγονός πως ο Σάββας Ξηρός δεν είχε εμπιστοσύνη στον Γεωργιάδη δηλώνει πολλά πράγματα.

Αύριο η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αγόρευση του δεύτερου συνηγόρου υπεράσπισης του Διονύση Γεωργιάδη κ. Βασίλη Παπαστεργίου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Θεολόγου Ψαραδέλλη.

Πηγή:AΠΕ