Πολιτική
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός με αραιές νεφώσεις. Ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά και νότια πελάγη πιθανώς τοπικά θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Αύριο Παρασκευή, στα δυτικά κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθνενήσουν και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση απο τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα σε υψηλά επίπεδα.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις από νότιες διευθύνσεις που αργότερα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.