Πολιτική
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 09:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη χώρα. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέσα στη νύχτα στο Ιόνιο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά και νότια πελάγη θυελλώδεις και πιθανόν πολύ θυελλώδεις . Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 15 έως 18 και στην υπόλοιπη χώρα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί μέτριοι, στα νότια πελάγη ισχυροί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν νότιοι, νοτιοανατολικοί και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.