Πολιτική
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 16:49

Ήρθη η ασυλία πέντε βουλευτών

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας πέντε βουλευτών αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας, η Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα, αίρεται η ασυλία των βουλευτών Λεωνίδα Γρηγοράκου (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ), Αριστοτέλη Παυλίδη (ΝΔ), Θόδωρου Σκρέκα (ΝΔ) και Νίκου Τσιαρτσιώνη (ΝΔ), οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για ψευδορκία και χειροδικία.

Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, χαρακτήρισε την απόφαση μεγάλο βήμα που έγινε μετά από 160 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου, επιβεβαιώνοντας το σεβασμό του Σώματος στη λαϊκή κυριαρχία.

Αντιθέτως, υιοθετώντας την πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η Βουλή δεν ήρε την ασυλία τεσσάρων βουλευτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με την άσκηση των πολιτικών τους καθηκόντων. Πρόκειται για τους Ανδρέα Μακρυπίδη, Ιωάννη Νικολαϊδη (ΠΑΣΟΚ), Κώστα Τασούλα (ΝΔ), Δάνη Τζαμτζή (ΝΔ) και Δημήτρη Τσιόγκα (ΚΚΕ).

Η αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά είχε αποσυρθεί, καθώς η Εισαγγελία με έγγραφό της διευκρίνισε ότι δεν ήταν ούτε ιδιοκτήτης ούτε οδηγός του αυτοκινήτου στο τροχαίο για το οποίο κατηγορείτο.

Πηγή ΑΠΕ