Πολιτική
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2003 09:15

Πρόγνωση καιρού

Στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά θα είναι αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νότιοι, νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί, βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στα νότια ισχυροί. Το βράδυ στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι σε νότιους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 10 έως 22 και στην υπόλοιπη χώρα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει. Τη νύχτα οι βροχές θα επεκταθούν στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί που σταδιακά θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς και από το βράδυ σε θυελλώδεις και στα ανατολικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα.