Πολιτική
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2003 14:27

Π. Ρουμελιώτης: Ο Παπαναστασίου δεν είναι συνιδρυτής της 17Ν

Την απαλλαγή του Νίκου Παπαναστασίου απο όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορος του Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην αγόρευσή του.

«Θεωρείται ως ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης ο οποίος παρέμεινε μέλος μέχρι την ημέρα της σύλληψής του. Παρ' όλα αυτά δεν τον ήξερε κανείς και ούτε ο Σάββας Ξηρός στις ομολογίες του έχει αναφέρει κάτι γι' αυτόν» είπε ο κ. Ρουμελιώτης για τον εντολέα του.

Ο κ. Ρουμελιώτης χαρακτήρισε «σφάλμα» του παραπεμπτικού βουλεύματος τον χαρακτηρισμό «συνιδρυτή» που αποδίδει στον Ν. Παπαναστασίου επικαλούμενο τον Παύλο Σερίφη.

Όπως τόνισε ο συνήγορος, ο Παύλος Σερίφης υποστηρίζει πως είχε γνωρίσει το Νίκο Παπαναστασίου τον Οκτώβριο του 1979 ενώ αν όντως ο Παπαναστασίου ανήκε στην ιδρυτική ομάδα ο Σερίφης θα έπρεπε να τον γνωρίζει από το 1975 οπότε σύμφωνα με το βούλευμα συνεστήθη η 17Ν.

Ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε στο δικαστήριο ότι το όνομα «Νικήτας» το οποίο αποδίδεται στον Ν. Παπαναστασίου, δεν στοιχειοθετείται από πουθενά ότι αναφέρεται στον εντολέα του. «Θα πάρετε σαν θέσφατο αυτό που λέει η αντιτρομοκρατική;»είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος απευθυνόμενος προς τους δικαστές.

Η αγόρευση του κ. Ρουμελιώτη συνεχίζεται.

Πηγή ΑΠΕ