Πολιτική
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που αρχικά θα είναι αυξημένες στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ το βράδυ και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 13 έως 24 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

Αύριο Τρίτη στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στην αρχή της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή κυρίως από το μεσημέρι, ενώ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί που προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.