Πολιτική
Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2003 15:09

Προκαταρκτική εξέταση για τα έγγραφα της Καθημερινής σχετικά με τη «17Ν»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» σχετικά με την υπόθεση της «17Ν» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Πλωμαρίτης.

Αντικείμενο της έρευνας είναι δημοσίευμα της «Καθημερινής» σύμφωνα με το οποίο στα μέσα της δεκαετίας του '80 και σύμφωνα με έγγραφα της Στάζι, πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας είχε καταφέρει να διεισδύσει στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», την οποία κατά το δημοσίευμα χρηματοδοτούσε Έλληνας επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διείσδυση στην τρομοκρατική οργάνωση είχε γίνει στο πλαίσιο επιχείρησης της Στάζι που έφερε την κωδική ονομασία «Ηλιος».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ανέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών κ. Αντώνη Μύτη να διερευνήσει τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων και να εντοπίσει αν από την υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Η παραγγελία του κ. Πλωμαρίτη έγινε στο πλαίσιο της απόφασης της Ολομέλειας Εφετών σύμφωνα με την οποία για θέματα τρομοκρατίας θα επιλαμβάνεται εισαγγελέας εφετών.

Πηγή: ΑΠΕ