Πολιτική
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 21:57

ΠΑΣΟΚ: Στόχος το 25% των αναποφάσιστων

Δύο έρευνες των εταιρειών Edge και Metron Analysis αποτέλεσαν αντικείμενα ανάλυσης στη Χαριλάου Τρικούπη. Τα μέλη του ΕΓ και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι Θ. Πάγκαλος και Α. Παπαδόπουλος διαπίστωσαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ρίξει βάρος στην προσέγγιση των αναποφάσιστων, το ποσοστό των οποίων φέρεται να φτάνει στο 25%, και εκτίμησαν ότι το μήνυμα από τις έρευνες είναι αισιόδοξο για το ΠΑΣΟΚ, αν και δε μειώνεται αισθητά η διαφορά από τη ΝΔ.

Εκτός της διευρυνόμενης διαφοράς μεταξύ Σημίτη και Καραμανλή, την αισιοδοξία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε και η βελτίωση των ποσοστών του κόμματος στα λεγόμενα «διλήμματα εξουσίας», καθώς διαπιστώθηκε προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στο ερώτημα αν οι ψηφοφόροι «προτιμούν μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Σημίτη ή μια κυβέρνηση ΝΔ με Καραμανλή».

Την Πέμπτη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα συνδρομητική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, η οποία έγινε με τη συμμετοχή 2.500 ατόμων στο σύνολο της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.