Πολιτική
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, στη Δυτική Ελλάδα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολυ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στη Δυτική Μακεδονία ειναι πιθανό να χιονίσει και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν τα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.