Πολιτική
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 15:07

Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την ενοχή Παπαναστασίου. λέει ο συνήγορός του

Για ανυπαρξία στοιχείων, ικανών να οδηγήσουν σε ενοχή του Νίκου Παπαναστασίου έκανε λόγο στην αγόρευσή του στο δικαστήριο ο κ. Σπύρος Φυτράκης.

Ο κ. Φυτράκης υποστήριξε ότι οι ομολογίες συγκατηγορουμένων και το δακτυλικό αποτύπωμα σε κινητό αντικείμενο δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επαρκή στοιχεία για την ενοχή του Νίκου Παπαναστασίου και ζήτησε από τους δικαστές να κηρύξουν αθώο τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φυτράκης σε περίπτωση που το δικαστήριο επαρκή τα υπάρχοντα στοιχεία σε βάρος του Παπαναστασίου θα πρέπει να του αναγνωρίσει τουλάχιστον τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και των μη ταπεινών ελατηρίων.

Επιπλέον ο συνήγορος τόνισε ότι για την περίπτωση του Νίκου Παπαναστασίου τίθεται θέμα παραγραφής του αδικήματος αφού κανένα απολύτως στοιχείο δεν υπάρχει για τον εντολέα του όσον αφορά το χρονικό διάστημα 1985-2002.

Νωρίτερα, στο χαρακτηρισμό «καφενείο» που απέδωσε στη «17Ν» ο εισαγγελέας έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου ο Δημήτρης Κουφοντίνας απάντησε: «Αυτό το καφενείο επί 27 χρόνια εξευτέλιζε τις μυστικές υπηρεσίες».

Πηγή ΑΠΕ