Πολιτική
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2003 09:19

Πρόγνωση καιρού

Nεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στα κεντρικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες που στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί ισχυροί, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 9 έως 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Aττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ η

θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Σταδιακά τα φαινόμενα στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί.