Πολιτική
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 12:48

Ασφαλείς θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες τόνισε ο υφυπουργός ¶μυνας

Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας κ. Λάζαρος Λωτίδης μιλώντας χθες στους Ακόλουθους ¶μυνας της χώρας που υπηρετούν στις ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό.

Ο κ. Λωτίδης, τόνισε ότι η ασφαλής διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί για τη χώρα θέμα μείζονος πολιτικής σημασίας και αφορά την ικανότητά της να σχεδιάζει και να εκτελεί μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις, συγχρονίζοντας αποτελεσματικά όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες της. «Είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία κάθε προβλεπτό ή απρόβλεπτο, πιθανό ή απίθανο γεγονός και αυτό θα ασκήσει άμεση και μακροπρόθεσμη επίδραση στη διεθνή εικόνα και ταυτότητα της χώρας» τόνισε ο κ. Λωτίδης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πέραν των 10.000 περίπου ανδρών που θα διαθέσουν για την υποστήριξη των αστυνομικού χαρακτήρα μέτρων ασφαλείας και της επάνδρωσης Κέντρων Διοίκησης, στο σύνολό τους θα είναι σε ετοιμότητα έχοντας προσαρμόσει τα επιχειρησιακά τους σχέδια και τη λειτουργία των συστημάτων εγκαίρου προειδοποιήσεως, ώστε ο χερσαίος, θαλάσσιος και εναέριος χώρος μας να στεγανοποιηθεί πλήρως, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως προετοιμασία της χώρας για την αντιμετώπιση ακόμη και οποιασδήποτε ασύμμετρης, βιοχημικής απειλής το καλοκαίρι του 2004 θα είναι απόλυτα ολοκληρωμένη. Σε αυτόν, ειδικά, τον τομέα οι Ε. Δ. θα συγκεντρώσουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν από πλευράς, τεχνογνωσίας, υλικού και προσωπικού.

Οι έλληνες Στρατιωτικοί Ακόλουθοι συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και παρακολούθησαν αναλυτική, 3ημερη, ενημέρωση για όλες τις πολιτικές και επιχειρησιακές παραμέτρους της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.