Πολιτική
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 13:55

Παπαρήγα: Πάντα επίκαιρο το νόημα της Οκτωβριανής Επανάστασης

«Για μας τους κομμουνιστές παραμένει επίκαιρο, ζωντανό και μάλιστα ακόμα πιο ζωντανό ύστερα από την εμπειρία που νοιώθουν οι λαοί όλου του κόσμου, και οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, από την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος, από τη νίκη της αντεπανάστασης».

Τα παραπάνω δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για αν παραμένει επίκαιρο σήμερα το νόημα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο», πρόσθεσε, «ότι στις χώρες αυτές - όπου γίνεται, κυριολεκτικά, πλύση εγκεφάλου, όπου κυριαρχεί η απογοήτευση, η σύγχυση και η αμηχανία - τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων φέρνουν ανεβασμένο το κύρος της Οκτωβριανής Επανάστασης και του ίδιου του Λένιν. Είναι πια φανερό ότι η πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι τόσο έντονη σήμερα, που σβήνει η ίδια τη συκοφαντία, τη μαυρίλα και τη λάσπη που πετάχτηκε για τον σοσιαλισμό».

«Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, γιατί μπορεί αυτή η πίκρα, που όλοι νοιώσαμε από την ανατροπή του σοσιαλισμού, να μετατραπεί σε μια νέα ωριμότητα, σε πείσμα και σε δύναμη για να προχωρήσουμε ξανά μπροστά», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.