Πολιτική
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2003 17:16

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η εκδήλωση για την παράδοση του νέου monitor στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) της Παιδιατρικής Κλινικής από τη Nestle Ελλάς και τους «Φίλους Εντατικής Θεραπείας Παιδιού – ΠΝΟΗ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, κ. Έκτορας Νασιώκας, ο διοικητής της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Παπανικολάου, ο διευθυντής, επίκουρος καθηγητής, της Κλινικής, κος Σκεντέρης, ο διευθυντής, καθηγητής κος Συρογιαννόπουλος, ο Διευθυντής Ιατρικής Ενημέρωσης της Nestle Ελλάς κ. Α. Καρούτης καθώς και φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Η ΜΑΦ Παίδων είναι δυναμικότητας τριών κρεβατιών (δύο παιδιατρικών και μίας θερμοκοιτίδας για νεογνά) και θα καλύπτει τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών ενδιάμεσης βαρύτητας καθώς και τα παιδιά που χειρουργούνται κι έχουν ανάγκη ειδικής μετεγχειρητικής φροντίδας. Η μονάδα διαθέτει τρεις ιατρούς πλήρως εξειδικευμένους, οκτώ νοσηλεύτριες και υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι η Nestle Ελλάς συμμετέχει σε πολυάριθμα πανεπιστημιακά προγράμματα, ενισχύει την επιστημονική επιμόρφωση των παιδιάτρων με τη συμμετοχή τους σε συνέδρια και υποστηρίζει τους νέους παιδίατρους με ακαδημαϊκές υποτροφίες.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής Ιατρικής Ενημέρωσης της Nestle Ελλάς, κ. Απόστολος Καρούτης, «η Nestle κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της έχει θέσει την παιδική διατροφή ως κύριο τομέα εξειδίκευσης συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά στη βελτίωση της υγείας και ευημερίας των παιδιών όλου του κόσμου. Έτσι, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή του Σωματείου ΠΝΟΗ που μας δίνει την ευκαιρία να συμβάλουμε στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Νοσοκομείο Λάρισας και ειδικότερα η νέα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».