Πολιτική
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 1 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στο Νότιο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.