Πολιτική
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 12:23

Δίκη «17Ν» : Την αθώωση του Γιωτόπουλου ζητά ο συνήγορός του

«Επί δύο ημέρες θα ζητώ την αθώωση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου», είπε αστειευόμενος στους δικαστές ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Κώστας Χρυσικόπουλος, αρχίζοντας την αγόρευσή του.

Ο κ. Χρυσικόπουλος τόνισε ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δεν υπήρξε ποτέ ούτε μέλος ούτε αρχηγός της «17 Νοέμβρη», λέγοντας πως αναμένει απο το δικαστήριο μία «απόφαση ρήξης».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου επισήμανε ότι γιά πρώτη φορά η συντεταγμένη πολιτεία δικάζει «κοινωνικούς αγωνιστές, αντιπάλους της, λαϊκούς αγωνιστές, οραματιστές του απόλυτου. Δικάζει την πολιτική βία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Ο κ. Χρυσικόπουλος επισήμανε ότι με τη δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», καθώς και αυτή που εκκρεμεί με κατηγορουμένους για συμμετοχή στον ΕΛΑ, κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η «17 Νοέμβρη» δεν υπήρξε φυσική συνέχεια κάποιας αντιστασιακής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσικόπουλο σε αυτήν τη δίκη δοκιμάστηκαν οι θεσμοί και στο άμεσο μέλλον θα κριθεί εάν άντεξαν ή υποχώρησαν. «Η «17 Νοέμβρη» ποτέ δεν δίκασε ή καταδίκασε κάποιον. Οι προκηρύξεις έδειχναν το σκεπτικό της οργάνωσης. Αυτά που λένε οι προκηρύξεις δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης.

Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού, τόνισε ότι οι εντολείς του δεν είχαν ταπεινά κίνητρα και ζήτησε απο το δικαστήριο εάν τα διαπιστώσουν να τα αναγνωρίσουν ακόμη και αν δεν προτάθηκαν απο τους ίδιους.

Ο κ. Βλάχος είπε μεταξύ άλλων ότι η «17 Νοέμβρη» απέτυχε στους στόχους της, που αφορούσαν την κοινωνική ανατροπή, ενώ υποστήριξε ότι έχουν χρεωθεί στους κατηγορουμένους και πράξεις που δεν έκαναν.

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του κ. Χρυσικόπουλου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων