Πολιτική
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Νότια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.