Πολιτική
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 11:21

Δίκη «17Ν» : Αγορεύει ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

Ο Κώστας Χρυσικόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, συνεχίζει την αγόρευσή του που ξεκίνησε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κ. Χρυσικόπουλος τόνισε με έμφαση στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του εμμένει από την πρώτη στιγμή στην άρνηση των κατηγοριών. Ο συνήγορος αναφέρθηκε στις χρονικές περιόδους της «17 Νοέμβρη», όπως στα χρόνια μετά το 1980 οπότε εισήλθαν στην οργάνωση επτά νέα μέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσικόπουλο, δεν προκύπτει από πουθενά ότι για την είσοδο νέων μελών στη «17 Νοέμβρη», είχε ή έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Επεσήμανε επίσης οτι για την πρώτη περίοδο της οργάνωσης, δηλαδή τα έτη 1975 έως 1980 δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας, γεγονός που χαρακτήρισε «έλλειμμα της διαδικασίας».

Ο κ. Χρυσικόπουλος μάλιστα απέδωσε την απουσία αυτή στην επιθυμία των αρχών να μην βγει για την κρίσιμη περίοδο εκείνη κάτι περισσότερο στο φως.

Αναφερόμενος στο θέμα των προκηρύξεων της «17 Νοέμβρη», τις οποίες φέρεται να έγραψε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο κ. Χρυσικόπουλος είπε οτι η σύγκριση των επίμαχων προκηρύξεων με εκείνες της αντιδικτατορικής οργάνωσης ΛΕΑ στην οποία μετείχε ο Γιωτόπουλος και η διαπίστωση οτι είναι κοινός ο συντάκτης αποτελεί εντελώς αυθαίρετη κρίση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε στην αγόρευσή του και στο Δημήτρη Κουφοντίνα,τον οποίο χαρακτήρισε ρεαλιστή.

Ο συνήγορος είπε οτι ο Κουφοντίνας δεν θα παραμείνει στην φυλακή ως ενεργούμενο κανενός και οτι δεν είχε ούτε έχει την ανάγκη πνευματικού πατέρα.

Η αγόρευση συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων