Πολιτική
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 14:33

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα

Ενισχύονται και στη χώρα μας τα μέτρα φύλαξης πιθανών στόχων τρομοκρατικής ενέργειας, κυρίως αμερικανικού, ισραηλινού και βρετανικού ενδιαφέροντος, μετά το νέο φονικό βομβιστικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός της αστυνομίας, η χώρα μας δεν έχει λόγους να φοβάται ανάλογο τρομοκρατικό χτύπημα με αυτό στη Τουρκία, αλλά για προληπτικούς λόγους ενισχύθηκε ένα γενικότερο πλέγμα μέτρων, το οποίο υπήρχε ούτως ή άλλως από τις αρχές του χρόνου λόγω του πολέμου στο Ιράκ.

Ωστόσο, από την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα μέτρα φύλαξης πρεσβειών των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Ισραήλ, προξενείων, συναγωγών, πολυεθνικών επιχειρήσεων, μορφωτικών ιδρυμάτων, τραπεζών, τουριστικών γραφείων και άλλων κτιρίων, καθώς και διπλωματών και οικονομικών παραγόντων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η φύλαξη άλλων ξένων αποστολών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει γενική επιφυλακή.

Ο ίδιος αξιωματικός δήλωσε ότι τα μέτρα ανάλογα με τις διεθνείς συγκυρίες χαλαρώνουν ή αυξάνονται κατά καιρούς, αλλά είναι διαρκή σε όλα τα ''ευαίσθητα'' σημεία.

Στo πλαίσιo της ενίσχυσης των μέτρων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβάνεται και ένας αυστηρότερος έλεγχος στις εισόδους της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς κλπ) αλλά όχι ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ