Πολιτική
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 12:14

Ερώτηση Μιλτιάδη Εβερτ για τον Δυτικό Σιδηροδρομικό Αξονα

Ερώτηση, για τις «βεβιασμένες αναθέσεις μελετών του Δυτικού Σιδηροδρομικού Αξονα και μάλιστα με διαδικασίες που ακυρώνουν την προοπτική χρηματοδότησής τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση», κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, προς τον υπουργό Μεταφορών, Χρίστο Βερελή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εβερτ, αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ ανέθεσε στις 19/11/2003 απ' ευθείας 21 μελέτες σηράγγων και τεχνικών έργων, 10 μελέτες χάραξης γραμμής και οκτώ τοπογραφικές μελέτες για τμήματα του Δυτικού Σιδηροδρομικού Αξονα, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι χωρίς διαγωνισμό αναθέσεις επιβαρύνουν τον ήδη ελλειμματικό ΟΣΕ «αφού με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ακυρώνεται και η προοπτική χρηματοδότησής τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και του έργου, καθώς οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει παρόμοιες διαδικασίες», σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, και αφού κάνει λόγο για «συναλλαγή, σήψη και διαφθορά που χαρακτηρίζουν τη Δημόσια Διοίκηση», ερωτά τον κ. Βερελή «σε ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα ανατέθηκαν οι συγκεκριμένες μελέτες και τι ποσό αφορά η κάθε μία ανάθεση».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων