Πολιτική
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 13:05

Δίκη «17Ν» : Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης

Με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης του Ανέστη Παπαναστασίου, Κώστα Κούρκουλου και Δημήτρη Τεντολούρη, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ο κ. Κούρκουλος, τόνισε στο δικαστήριο, ότι από το σύνολο των προανακριτικών ομολογιών των κατηγορουμένων, δεν προκύπτει γνωριμία κάποιου με τον Ανέστη Παπαναστασίου. Επεσήμανε μάλιστα, ότι οι τρεις συμπατριώτες του εντολέα του, οι Θεσσαλονικείς Κώστας Βέλιος, Διονύσης Γεωργιάδης και Βασίλης Ξηρός, στις ομολογίες που είχαν δώσει δεν ανέφεραν τίποτα απολύτως για τον Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κούρκουλο, όπως αποδείχθηκε από την διαδικασία, δεν υπήρχε στην οργάνωση η έννοια του περιφερειακού μέλους και δεν υπήρχαν στεγανά, μεταξύ των μελών ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι συγκατηγορούμενοι του Παπαναστασίου δεν τον αναφέρουν.

Ο κ. Τεντολούρης, στην αγόρευσή του, επεσήμανε στο δικαστήριο ότι ο εισαγγελέας εφετών, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας, Κυριάκος Καρούτσος, είχε προτείνει να μην προφυλακιστεί ο Ανέστης Παπαναστασίου.

Οπως είπε ο κ. Τεντολούρης, ο εντολέας του είναι άνθρωπος με δομημένη πολιτική σκέψη, στέλεχος επιχείρησης, και τεχνοκράτης, ιδιότητες που αποκλείουν την εμπλοκή του με οργανώσεις αυτού του τύπου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων