Πολιτική
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 15:10

«Στρατοδικείο με κοστούμια» χαρακτήρισε ο Χρ. Ξηρός το δικαστήριο

«Θα μείνετε στην ιστορία σαν το στρατοδικείο με τα κοστούμια» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Χριστόδουλος Ξηρός που αμέσως μετά τη διακοπή της διαδικασίας ζήτησε να δευτερολογήσει.

Όπως και στην απολογία του, ο Χριστόδουλος Ξηρός αποκάλεσε επίτροπο τον εισαγγελέα έδρας Χρήστο Λάμπρου, τονίζοντας ότι αγνοώντας τα στοιχεία για βασανιστήρια που υπέστη ο αδελφός του Σάββας Ξηρός «πέταξε και το τελευταίο σωσίβιο που είχε για να σωθεί».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε αυτός, ούτε ο Βασίλης Ξηρός με τις κατηγορίες.

Αμέσως μετά το Χριστόδουλο Ξηρό ζήτησε να δευτερολογήσει ο Βασίλης Τζωρτζάτος ο οποίος χαρακτήρισε τη δίκη «του κουτρούλη το πανηγύρι που θα προετοιμάσει μια πραγματική σφαγή».

«Δεν απαιτώ να σεβαστείτε τα οράματα και τις ιδέες μου αλλά απαιτώ να σεβαστείτε το δικό σας δίκαιο και τους δικούς σας νόμους» είπε αναφερόμενος στον κ. Λάμπρου, ο Β. Τζωρτζάτος χαρακτηρίζοντας τη δίκη πολιτική .

Ο Τζωρτζάτος επανέλαβε τους λόγους που τον ώθησαν να ενταχθεί στη «17Ν» ενώ χαρακτήρισε έγκλημα αν το δικαστήριο αναγνωρίσει τις προανακριτικές ομολογίες κατηγορουμένων. Έθιξε επίσης ξανά το θέμα των βασανιστηριων που υπέστη κατά τη σύλληψή του και επισήμανε ότι ντρέπεται για τα ψέματα που τον ανάγκασαν στην αντιτρομοκρατική να υπογράψει.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα λόγω κωλύματος μέλους του δικαστηρίου και θα συνεχιστεί την Δευτέρα το πρωί οπότε και έχει ζητήσει να δευτερολογήσει ο Σάββας Ξηρός.

Πηγή ΑΠΕ