Πολιτική
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 16:12

Αντίδραση Νεονάκη για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Την έντονη πικρία του για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, εξέφρασε ο Μιχάλης Νεονάκης, σε έναν ακόμα απολογισμό της προσωπικής πολιτικής του περιπέτειας σε σχέση με το Χρηματιστήριο και αφήνοντας υπονοούμενα για τις ευθύνες άλλων κυβερνητικών στελεχών.

«Εδώ και ένα επτάμηνο δέχομαι επίθεση λάσπης, έχουν ειπωθεί φοβερά ψέματα απίστευτου μεγέθους, συκοφαντίες, μισές αλήθειες» ανέφερε στην ομιλία του ο Μ. Νεονάκης. «Ξαφνικά στη Βουλή εμφανίστηκα να έχω στην τσέπη μου δισεκατομμύρια αλλά εγώ ήμουν εκείνος που ζήτησε προσωπικά πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Τις συναλλαγές μου τις είχα καταθέσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού πριν από ένα δίμηνο. Το πόρισμα βγήκε και έλεγε ότι το σύνολο των συναλλαγών είναι νόμιμο και διαφανές, ότι δεν υπήρχε καμία εσωτερική πληροφόρηση, καμία εμπλοκή σε παιχνίδια που γινόταν στο Χρηματιστήριο και μάλιστα, για έναν συγκεκριμένο όμιλο που έγινε λόγος, οι συναλλαγές μου ήταν ζημιογόνες. Στις 3 από τις 4 μετοχές του Ομίλου, είμαι χαμένος και μάλιστα πάρα πολύ. Ο κ. Χριστοδουλάκης είναι εδώ και τον καλώ να επιβεβαιώσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νεονάκης.

Ο κ. Νεονάκης προχώρησε στη συνέχεια σε μια σειρά σκληρών υπονοούμενων: «(για το Χρηματιστήριο) υπάρχουν ευθύνες πολύ συγκεκριμένες. Αντί να αποδοθούν, καταδικάζεται η διαφάνεια και ο τρόπος που διαχειρίστηκε κάποιος τα χρήματά του. Γιατί δεν επιμερίζονται οι ευθύνες αν υπάρχει έγκλημα και τις ρίχνουμε σε βάρος κάποιου που δεν είχε σχέση με το θέμα; Εγώ δεν πρόκειται να γίνω εξιλαστήριο θύμα για το Χρηματιστήριο». «Εγώ δεν είχα πολιτική ευθύνη, ούτε δηλώσεις έκανα, ούτε αφίσες έβγαζα» υπογράμμισε ο κ. Νεονάκης.

«Σήμερα, αφαιρείτε τη δυνατότητα να βγάλει ένας άνθρωπος από πάνω του το βάρος, βάζοντας υποψηφιότητα» είπε ο κ. Νεονάκης και κατέληξε: «Όταν παραιτήθηκα από το Εκτελεστικό Γραφείο, είχα λάβει επιστολή από τον Πρόεδρο στην οποία με ευχαριστούσε για την προσφορά μου και εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσω να προσφέρω στο Κίνημα. Δυστυχώς, δεν μου δίνεται αυτή τη δυνατότητα».

Πηγή ΑΠΕ