Πολιτική
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 19:15

Για «επάρατο δεξιά» έκανε λόγο ο Ν. Φαρμάκης

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «μισθολογικές ρυθμίσεις λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου». Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Ν. Φαρμάκης έκανε λόγο για «επάρατο δεξιά», την οποία πρέπει να αποβάλει από τους κόλπους της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορμή στάθηκαν οι εκτιμήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη για κομματισμό στη δημόσια διοίκηση και του εισηγητή του κόμματος Ελ. Παπαγεωργόπουλου, ότι επί ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ταύτιση κόμματος και κράτους.

Οσον αφορά το νομοσχέδιο, μεταξύ των αλλαγών που έκανε ο κ. Φαρμάκης είναι:

- η χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ στο προσωπικό που υπηρετεί σε νοσοκομεία του υπουργείου Αμυνας και μετακινείται σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου,

- η προσαύξηση στο επίδομα βιβλιοθήκης των δικαστικών από το 10% (της αρχικής πρόσβλεψης) στο 20%,

- αντί να είναι ονομαστικό το επίδομα εφημερίας των διευθυντών του ΕΣΥ αντιστοιχείται με το βασικό μισθό και αποτελεί το 55% αυτού του μισθού.

Το νομοσχέδιο, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης δέχθηκε στο γραφείο του την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και τους προέδρους των ομοσπονδιών δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι θα ανακοινώσει σχετικό με το νομοσχέδιο υπόμνημα της ΑΔΕΔΥ στην Ολομέλεια.