Πολιτική
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την Κυριακή έως την Τρίτη, θα είναι οι βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και οι θυελλώδεις άνεμοι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και τη Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο.

Η προηγούμενη πρόγνωση

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνο κατά τόπους το πρωΐ στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το πρωΐ στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (ελαχίστη) έως 20 (μεγίστη) βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά,

* Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς.

* Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

* Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέου βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωΐ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους και κατά τόπους ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.