Κόσμος
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 07:15

Ιερέας δηλητηρίασε 64 πιστούς στο Κονγκό

Ενας ιερέας διαφεύγει της σύλληψης, καθώς 64 μέλη από το εκκλησιάσμα του, πέθαναν από δηλητηρίαση από ένα σκεύασμα που τους έδωσε για να τους «χαρίσει τη σωτηρία τους», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

«Εξήντα τέσσερα άτομα απο ένα σύνολο περίπου 100 ατόμων ήπιαν ένα σκεύασμα και πέθαναν. Στείλαμε δύο γιατρούς και μια ομάδα του Ερυθρού Σταυρού στο τόπο του συμβάντος», δήλωσε ο υπουργός Γιάγκι Σιτόλο.

Το γεγονός συνέβη πριν από περίπου μία εβδομάδα στην απομονωμένη πόλη Μποσόμπε, 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κινσάσα. Δεν έχει διευκρινισθεί εάν τα θύματα πέθαναν αμέσως.

Μετά από πολλά χρόνια πολέμων, που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς και τις βασικές δομές της χώρας κατεστραμένες, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς μόρφωση και βουτηγμένοι στη φτώχεια.

Οι εκκλησίες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια από την έναρξη του πολέμου, συλλέγοντας σημαντικές δωρεές για τους φτωχούς.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε, ότι, οι αρχές του Μποσόμπε προσπαθούν να εντοπίσουν τον ιερέα που εξαφανίσθηκε. «Η ανακριτική διαδικασία και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε ο Σιτόλο.