Πολιτική
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις στα κεντρικά και βόρεια. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Καιρός νεφελώδης με χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αατολικοί βορειανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Στα νότια θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 10 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και στις Κυκλάδες θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ανατολικό Αιγάιο βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα Δωδεκάνησα νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται νεφελώδης καιρός με χιονοπτώσεις που αργότερα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 2 βαθμούς.

Αύριο Τρίτη, στην Κεντιρκή και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά τόπους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν σταα δυτικά κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.