Πολιτική
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ, στα κεντρικά και βόρεια, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις παροδικές. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 8 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και πιθανώς στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 14 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και αργότερα πιθανώς καταιγίδες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βαθμιαία θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και βαθμιαία στο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.