Πολιτική
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες στα δυτικά με τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 8 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και οπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στην Κρήτη μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

Αύριο Παρασκεύη στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά κααιγίδες. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις, στα ανατολικά μέτριοι εως ισχυροί και μετά το ιμεσημέρι στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.