Πολιτική
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλύτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια από το απόγευμα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και το βράδυ στα Δωδεκάνησα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν και στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα πολύ ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.