Πολιτική
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες περιοχές τοπικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πολύ ισχυρούς και στα νότια πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία στα ορεινά της Θεσσαλίας θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και το πρωΐ τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που το πρωΐ θα είναι ισχυρές, αλλά αργότερα τα φαινόμενα θα

εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα. Προς το βράδυ στα ορεινά θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Αύριο Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, που βαθμιαία θα επεκταθούν και σε πεδεινές περιοχές της κεντρικής και βρειας χώρας. Από το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί ενισχυόμενοι σταδιακά σε θυελλώσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέτριοι μέχρι ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από βορρά σε νότο.