Πολιτική
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 11:15

Δίκη «17Ν» : Την Τετάρτη η απόφαση επί των ποινών

Μεθαύριο, Τετάρτη, 17η Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωΐ, θα ανακοινωθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί των ποινών, που θα επιβληθούν στους 15 κατηγορούμενους για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη''.

Η σημερινή συνεδρίαση διακόπηκε μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όσων από τους συνηγόρους υπεράσπισης θέλησαν να λάβουν το λόγο.

Οι συνήγοροι του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου δεν ζήτησαν να τοποθετηθούν επί της ποινής. Από τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης ο Νίκος Πρωτέκδικος, που υπερασπίζεται τον Κώστα Τέλιο, ζήτησε για τον εντολέα του το ελάχιστο της ποινής.

Το ελάχιστο ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παπαναστασίου, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος τόνισε στο δικαστήριο ότι ο εντολέας του κηρύχθηκε ένοχος μόνο για συμμετοχή στην οργάνωση και δεν αντιμετώπισε κατηγορία για καμία ενέργεια της ''17 Νοέμβρη''.

Η συνήγορος υπεράσπισης του Σωτήρη Κονδύλη, κ. Μαρίνα Βαλιάνη, επεσήμανε στους δικαστές ότι το γεγονός πως αναγνώρισαν στον εντολέα της το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας τους επιτρέπει να μην πάρουν απόφαση για την φυλάκισή του.

''Η στέρηση της ελευθερίας δεν αποσκοπεί πουθενά, αφού έχετε αναγνωρίσει πως έχει μεταμεληθεί''.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων