Πολιτική
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 12:40

Συστήνεται «Ολυπιακό Προξενείο» με τροπολογία που κατετέθη στη Βουλή

«Ολυμπιακό Προξενείο», για τον εφοδιασμό της Ολυμπιακής Οικογένειας με θεωρήσεις εισόδου στην Ελλάδα συστήνεται στο υπουργείο Εξωτερικών,το οποίο θα εγκατασταθεί στην έδρα του «Αθήνα 2004».

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Ολυμπιακής Προετοιμασίας», που θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, «στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών συστήνεται ειδική υπηρεσία, που ονομάζεται «Ολυμπιακό Προξενείο». Στην αρμοδιότητα του Ολυμπιακού Προξενείου ανήκει, κατά παρέκκλιση του κοινοτικού κεκτημένου, με απλοποιημένη διαδικασία, αποδοχή αιτημάτων, ο έλεγχος των προϋποθέσεων και ο εφοδιασμός με τις απαραίτητες θεωρήσεις εισόδου των μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας, προκειμένου να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι το Ολυμπιακό Προξενείο θα στελεχωθεί από προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών και θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Οκτωβρίου 2004.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται άδεια δέκα ημερών στους δημοσίους υπαλλήλους που θα προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, παραχωρείται στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας η έκταση που βρίσκεται στη Λεωφόρο Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ «δεν ισχύει ο περιορισμός των 16 ωρών, κατά περίπτωση, για υπερωριακή εργασία τις νυκτερινές ώρες και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες του φυλακτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού».