Πολιτική
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που στα βορειοανατολικά θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 09 έως 06 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 04 έως 11 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 έως 08 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 09 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 10 βαθμούς.

Σήμερα στη Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 01 έως 08 βαθμούς. Στα βόρεια προάστια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 έως 06 βαθμούς.

Αύριο Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός ωστόσο θα σημειωθεί και πάλι τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά.