Πολιτική
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2003 07:00

Πρόγνωση καιρού

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Παγετός θα σημειωθεί τις πρωϊνές ώρες στην Ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όληλ τη χώρα, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 8 έως 10 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 14 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 12 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 11 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπετα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς. Στα βόρεια προάστια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 9 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.