Πολιτική
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2003 10:42

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Για την Αττική, ειδικότερα, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή και αργότερα χιονόνερο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές .

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.